GRECIA- SEJUR SI CIRCUIT

  • Destinatie:
  • Durata: 9 zile
  • Pret: 465€

Data de plecare: 21.07.2017
Cazare 9 nopti
Transport cu autocar climatizat
Tarif: 465 euro

Grecia

Data plecare: 21 iulie 2017

Tarif: 465 euro

 

Ziua 1. Plecare din Timisoara dimineata devreme .Tranzit Serbia . Sosire si cazare seara pe Riviera Olimpului.

Ziua 2. Mic dejun.Vizita in  Thessaloniki, cel mai mare si mai frumos oras al Macedoniei – loc in care vom vedea Statuile lui Alexandru Macedon si a tatalui sau Filip al II-lea , creatorul armatei cu care fiul sau a cucerit lumea, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb, Agora, Portul si faleza cu strada Nikis, Vechile ziduri de aparare bizantine, Biserica Sf. Dumitru ,Sf Sofia, Sf Grigore Palama etc. Vizita la Manastirea de la Suroti . Plecare catre Atena. Poposim in Valea Tembi , la Schitul Sf Paraskevi. Plimbare seara in Atena. Cazare.

Ziua 3. Mic dejun. Opţional croaziera in Insula Aegina pentru vizita la Biserica Sf. Nectarie , precum si la Templul zeitei Atena-Afaia . Timp liber in orasul port Aegina. Revenim in Atena si incepem turul de oras pentru a vedea Parlamentul, Templul lui Zeus, Stadionul Olympic, Academia, Biblioteca, Universitatea, pietele Omonia si Syntagma, Platul Zappion, Arcul lui Adrian, si pe langa celelalte  unica Acropolis , edificiu ce a fost ridicat pentru eternitate….  Aici pot fi vazute Propileele, Templul Atenei, Parthenonul,   Erechteionul si Cariatidele , precum si Muzeul. Admiram Atena din cele mai frumos punct al ei-  Areopagul, locul in care Sf. Pavel a facut prima minune in Atena.. Coboram apoi la poalele Areopagului si ne indreptam spre cartierele traditionale ale orasului: Plaka si Monastiraki. Cazare in Atena .

Ziua  4.   Mic dejun. Primul popas va fi la Canalul Corint, cel ce strabate istmul cu acelasi nume situat langa vechea cetate a Corintului este una dintre marile realizari ale ingineriei moderne in Grecia. Vedem din acest punct  atat apele Marii Egee cat si ale Marii Ionice.  . Continuam drumul prin Peloponez spre Teatrul Epidauros. Poposim apoi in Nafplio, fosta capitala a Greciei pentru o scurta perioada pentru a admira frumusetea golfului, a livezilor nesfarsite de portocali, a fortificatiilor construite de venetieni sau pentru a savura o delicioasa inghetata in oras .Trecem apoi pe langa Argos si Micene a caror ruine inca sfideaza timpul …. Seara sosire in  Rodini . Cazare pe malul marii . Cina

Ziua 5-6.  Mic dejun. Plaja . Timp liber . Cina

Ziua 7. Mic dejun. Optional excursie in insula Zakynthos.  Traversam cu ferrybotul marea spre insula si putem face un circuit al coastelor insulei cu barca. Vedem Navagio– celebra plaja cu nisip fin si epava , apoi plajele unde vin testoasele caretta-caretta. Timp liber in Zante – capital insulei.  Retur la Rodini . cina.

Ziua 8. Mic dejun. Timp liber. Plaja.

Ziua 9. Mic dejun.  Vizita in Patras  la Catedrala Sf Andrei, unde sunt moastele sfantului . Traversam marele pod Rio –Antirio peste Golful Corint si ne indreptam spre Nord pe langa mare. Vizitam astazi Parga si  Lefkada- orasul  ce da numele insulei. Seara ajungem in Kalambaka . Cazare.

Ziua 10. Mic dejun.Vizitam  un atelier de icoane si urcam apoi spre Meteora.  Relieful zonei , de o frumusete deosebita se imbina extraordinar cu atmosfera creata aici de  vechile manastiri construite cu sacrificii uriase in varfurile stancilor si astfe ia nastere un fenomen unic in lume . Vizite la Manastirile Marele Meteor  si Sfntul Stefan.  Plecare spre tara. Sosire in timpul noptii.

 

Pretul include:

  • transport cu autocar climatizat
  • 9 cazari  cu mic dejun 5 cine
  • Asistenta turistica

 

Pretul nu include:

  • taxe intrari obiective turistice
  • asigurarea medicala
  • Croaziera spre insula Egina (30 euro)
  • Excursie in Zakyntos ,alte excursii optionale

 

  Pret *: 465 euro         

 * pret calculat la un minim de 40 participanti la excursie