CONDITIILE CONTRACTULUI SI ALTE NOTE IMPORTANTE

 

Acest bilet nu este valabil si nu va fi acceptat pentru transport decât dacã a fost achizitionat de la transportator sau un agent autorizat al acestuia.

 

Nota: In cazul in care calatoria include o destinatie finala sau o escala intr-o tara, alta decat tara de plecare, se aplica Conventia de la Varsovia care guverneaza si in cele mai multe cazuri limiteaza raspunderea transportatorilor pentru moartea sau ranirea pasagerului, precum si pierderea sau deteriorarea bagajelor. A se vedea notele referitoare la “Limitarea responsabilitatii pentru daune provocate pasagerilor” si “Limitarea responsabilitatii pentru daune provocate bagajelor”.

 

 1. Asa cum este utilizat în acest contract, “bilet” inseamna acest bilet de calatorie si buletinul de bagaj, sau acest document de ruta daca se utilizeaza in cazul unui bilet electronic, din care fac parte prezentele conditii si note, “expeditie” este echivalent cu transport, “transportator” inseamna toti transportatorii aerieni care transporta sau se angajeaza sa transporte pasagerul sau bagajul sau conform prezentei, sau sa presteze orice alte servicii legate de acel transport aerian, “bilet electronic” inseamna Documentul de Ruta emis de transportator sau in numele lui, cupoane electronice si daca este aplicabil, un document de imbarcare. “Conventia de la Varsovia” inseamna Conventia pentru Unificarea unor Reguli Legate de Transportul Aerian International, semnata la Varsovia in 12 octombrie 1929, sau aceasta conventie, asa cum a fost ea amendata la Haga in 28 septembrie 1955, oricare dintre ele are aplicabilitate.

 

 1. 2.   Transportul efectuat in baza acestui bilet este supus regulilor si limitarilor de responsabilitate stabilite de Conventia de la Varsovia, in afara de cazul in care transportul nu este un transport international asa cum este definit in Conventie.

 

 1. In masura in care este compatibil cu cele de mai sus, orice transport si orice alte servicii efectuate in baza prezentului bilet, de catre fiecare transportator, sunt supuse: a) prevederilor continute in acest bilet;

b) tarifelor aplicabile; c) conditiilor de transport ale transportatorului si reglementarilor care constituie parte integranta din acestea (disponibile la cerere la agentiile transportatorului), exceptand transportul intre un punct din Statele Unite sau Canada si orice punct din afara acestora, pentru care se aplica tarifele in vigoare in aceste tari.

 

 1. Numele transportatorului poate fi abreviat in bilet, numele intreg sau abrevierea lui fiind trecute in tarifele, conditiiile de transport, regulamentele sau orariile transportatorului; adresa transportatorului va fi aeroportul de plecare indicat in bilet in dreptul primei abrevieri a numelui transportatorului; escalele

prevazute sunt acele locuri indicate in acest bilet sau aratate in orariile transportatorului ca escale programate pe ruta urmata de pasager; transportul care se realizeaza succesiv de mai multi transportatori este considerat o singura operatie.

 1. Un transportator care emite un bilet pe liniile altui transportator actioneaza numai ca reprezentant al acestuia din urma.
 1. Orice exonerare sau limitare a responsabilitatii transportatorului se va aplica si in favoarea agentilor, prepusilor si reprezentantilor acestei persoane.
 1. Bagajul inregistrat va fi eliberat purtatorului buletinului de bagaj. In timpul efectuarii transportului international, reclamatia trebuie facuta transportatorului in scris dupa descoperirea pagubei, dar in termen de cel mult 7 zile de la data primirii bagajului deteriorat; in caz de intarziere, reclamatia trebuie facuta in cel mult 21 de zile de la data livrarii bagajului. Vedeti conditiile generale de transport ale companiei pentru transportul intern.
 1. Durata de valabilitate a biletului este de un an de la data emiterii, în afara de cazul cand este prevazut altfel in bilet, in tarifele, in conditiile de transport si reglementarile transportatorului. Tariful mentionat in bilet poate fi modificat inainte de inceperea calatoriei. Transportatorul are dreptul sa refuze transportul daca nu a fost platit tariful aplicabil.
 1. Transportatorul se angajeaza sa depuna eforturi pentru a transporta pasagerul si bagajul cu toata promptitudinea rezonabila ceruta. Orele indicate in orarii sau in alta parte nu sunt garantate si nu fac parte din acest contract. Transportatorul poate sa-si substituie fara preaviz alti transportatori sau sa utilizeze alte avioane si poate sa modifice sau sa suprime, in caz de necesitate, escalele prevazute in bilet. Orariile pot fi modificate fara preaviz. Transportatorul nu isi asuma nici o raspundere pentru asigurarea conexiunilor
 1. Pasagerul este obligat sa se conformeze tuturor prescriptiilor guvernamentale referitoare la calatorie, sa prezinte documentele de intrare/ iesire si alte documente cerute si sa soseasca la aeroport la ora fixata de transportator sau, daca nu s-a fixat o ora, in timpul necesar indeplinirii formalitatilor legate de plecare.
 1. Nici un agent, prepus sau reprezentant al transportatorului nu este autorizat sa modifice sau sa suprime vreuna din prevederile acestui contract.

TRANSPORTATORUL ISI REZERVA DREPTUL SA REFUZE TRANSPORTUL ORICAREI PERSOANE CARE SI-A PROCURAT UN BILET PRIN VIOLAREA LEGII APLICABILE SAU PRIN NERESPECTAREA REGULILOR TARIFARE ALE TRANSPORTATORULUI. LIMITAREA RESPONSABILITATII PENTRU DAUNE PROVOCATE PASAGERILOR

In cazul in care calatoria include o destinatie finala sau o escala intr-o alta tara decat tara de plecare, prevederile Conventiei de la Varsovia se pot aplica pentru intreaga ruta incluzand tronsoane interne .

DOCUMENTE SOCIALE