EXCURSIE SI PELERINAJ IN ISRAEL SI IORDANIA

Perioada: 14 noiembrie – 21 noiembrie 2017 – 8 ZILE
Transport avion Budapesta – Tel Aviv – si retur
Taxa de aeroport/securitate, taxe de bagaje, taxa frontiera Iordania si Israel
Transfer aeroport –hotel- aeroport
7 nopti cazări hoteluri – 2 nopti in Tiberias 3/4*+ 3 nopti Betlehem 3/4*/ 2 nopti Amman 3/4*
Loc in camera dubla : 860 EUR / persoana cu demipensiune (mic dejun + cină)
Asistenţă turistică atat in aeroport cat si pe tot parcursul circuitului;
Pretul este calculat pentru minim 30 persoane

Excursie si Pelerinaj in ISRAEL SI IORDANIA

Tarif 899 EURO

  • daca se achita pana la 30 mai TARIFUL este 860 Euro
  • supliment single 180 eur / persoana.   

Perioada 14 noiembrie – 21 noiembrie 2017 – 8 ZILE

 

ZIUA 1.  Plecare din Timisoara, Arad catre Budapesta, de unde se zboara catre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv – ISRAEL. De la aeroport vom merge la hotelul din Betleheem. Cazare şi cina in Betleheem.

 

ZIUA 2. BETLEHEEM

Mic dejun. Începem pelerinajul cu vizitarea Bisericii Naşterii Domnului şi ieslea unde s-a născut Iisus, vizitarea bisericii romano – catolice Sfanta Ecaterina, Grota  Laptelui. Continuarea drumului in desert cu minibuze arabe pana la Manastirea Sf. Teodosie si Manastirea Sf. Sava din pustiul Iudeii. Intram in Sfanta Cetate Ierusalim, urcam pe Muntele Scopus, pentru a vedea de sus panorama Cetăţi, Muntele Măslinilor, vizitarea Manastirii Eleon, a Bisericii Pater Noster (Tatăl nostru) şi a Bisericii Dominus Flavit (Domnul a plâns), privim Valea Gedronului/Valea Iosafat, presărată cu mormintele celor care doresc să învieze primii şi Poarta de Aur prin care va intra Mântuitorul la cea de-a doua venire, Gradina Ghetsemani unde Isus s-a rugat in noaptea arestului. Cina si cazare in Betleheem.

 

ZIUA 3: JERUSALEM

Mic dejun. Vizita la Ein Karem – Sf. Ioan Botezătorul, vizitarea bisericii aflate deasupra casei unde s-a născut Sf. Ioan Botezătorul. Ne indreptam spre Ierusalim, parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele 14 Staţii în care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, pâna la Sfântul Mormant. Urcare pe Golgota, Piatra ungerii, vizitarea  paracliselor sfinte. Vizita pe Mt. Sionului, Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul cu „Cina cea de Taina” locul unde Dumnezeu a trimis Duhul Sfant de Rusalii. Mormântul regelui David Zidul Plângerii. Cină şi cazare hotel Betleheem.

 

Ziua 4: IERICHON, MUNTELE ISPITEI, MAREA MOARTA  

Mic dejun. Incepem traseul cu deplasarea in desert la Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe Hozevitul unde se pastreaza moastele Sf Ioan Romanul de la Neamt și Muntele Ispitei unde Isus a fost ispitit timp de 40 de zile. Turul nostru va continua până la Ierihon cel mai vechi oras, unde se va vedea Fântâna lui Elisei și ,,dudul lui Zacheu” vamesul, vom face un popas la Biserica si caminul romanesc. Apoi ne vom indrepta catre – locul amenajat de botez pe râul Iordan. Coborâm la Marea Moarta – Qumran (vechiul Centru al  Esenienilor) – unde s-au gasit cele mai vechi manuscrise, scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice, renumite in toata lumea. La Marea Moarta – ne vom bucura de o după-amiază relaxantă la mare. Daca timpul ne permite vizitam Biserica Sfantul Gherasim – se spune ca si fiarele salbatice i se supuneau Sf Gherasim. Din scrieri aflam ca intr-o zi pe cand mergea prin pustiul Iordanului, a intalnit un leu fioros care ragea cumplit din cauza ca ii intrase in laba un spin. Sf Gherasim ii scoate spinul si din acel moment leul nu-l mai paraseste, ci il urmeaza pretudindeni, ca un adevarat ucenic. Traversam frontiera in Iordania. Cazare la hotel in Amman. Cina.

 

ZIUA 5: Mic dejun. Primul obiectiv in Iordania va fi Muntele Nebo (800 metri), de unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei – urcam cu autocarul.

EXCURSIE OPTIONALA PETRA – tarif 199 eur/ persoana (grup min 20 persoane). Pornim spre Petra – capitala Nabatienilor, „cetatea roz roşiatică” construită din clădiri tăiate în stâncă, veche de peste 2.000 ani, dar redescoperită in 1812 dupa 300 de ani de uitare. Aşezată într-un canion care îi conferă o pozitionare naturală excelentă, cetatea a rezistat atacurilor elenilor si romanilor conduşi de Pompei, dar a fost invinsă de armatele lui Traian. Vom vedea defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri în special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universal în anul 2007 în rândul noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei. Parasim Petra si trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman, dar nu inainte de a vedea urmatorul obiectiv in Iordania, Madaba “orasul mozaicurilor”. Vedem Biserica Ortodoxa Sf. Gheorghe, cea care cuprinde mozaicul ce reprezinta cea mai veche harta a Tarii Sfinte, cu centrul la Ierusalim. Cina si cazare in Amman.

 

ZIUA 6: Mic dejun. Dimineata vom face un tur panoramic al orasului Amman: Citadela, cu perspective spre Amfiteatrul Roman, Templul lui Hercule, Moscheea Omayazilor, Muzeul de Arheologie. Dupa care ne indreptam catre anticul oras Jerash spectaculos prin colonadele, templele si amfiteatrele sale, care nu a avut norocul de a intra in patrimoniul UNESCO, deoarece o strada taie în două vechiul sit arheologic. Jerash a fost fondat de către Alexandru cel Mare, dar a cunoscut perioada de glorie în timpul Imperiului roman, fiind unul dintre cele mai bine conservate oraşe romane. Jerash este asemanator cu Palmyra din Siria. Oraşul nu este decat partial excavat, strangandu-se fonduri pentru a putea fi făcute sapaturi si mai departe. Amfiteatrele din oras sunt folosite si acum pentru diverse concerte sau la sarbatori. De aici mergem spre granita, facem procedurile pentru traversarea frontiera in Israel. Cina si cazare in Tiberias.

 

ZIUA 7: CAPERNAUM, TABGHA, MT FERICIRILOR 

Mic dejun. Deplasare la Capernaum, oraş denumit şi „Cetatea Domnului” loc unde Iisus a predicat, vizită la casa Sf. Petru si sinagoga – centru slujirii Domnului; Tabgha unde Iisus a savârşit minunea de a înmulţii cele 5 pâini şi cei 2 peşti pentru a ajunge la 5000 de oameni si Biserica cu acelasi hram; Muntele Fericirilor, o colină domoală, de 560 m înălţime, în mijlocul cîmpiei de unde ochii pot privi la Marea Galileei – vizitarea bisericii – unde Isus a predicat ,,Predica de pe munte” si Rugaciunea Domnului a fost spusa pentru prima data Se contiuna traseul la Biserica Sfinților Apostoli. Optional plimbare cu vaporasul pe Marea Galileei.(aprox 10 eur). Vizita la fabrica de diamante din Tiberias. Cina si cazare in Tiberias.

 

ZIUA 8. Muntele TABOR, CANA GALILEI, NAZARETH, HAIFA, CESAREA, YAFFA SI TEL AVIV

Dimineata devreme, dupa micul dejun, mergem pe Muntele Tabor unde in partea de nord-est a muntelui, o mănăstire ortodoxă a fost zidită între anii 1859 și 1862, cu banii unui boier român devenit călugăr cu numele de Irinarh. Biserica mănăstirii este de altfel prima ctitorie românească în Țara Sfântă.  Vizitarea bisericii ortodoxe ridicate pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Faţă (urcarea cu Taxiurile, valoare inclusa in pret). De pe muntele Tabor ne vom indrepta spre Nazaret, locul unde Iisus şi-a petrecut o mare parte din viaţa sa. Vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire, înalţată pe locul unde Arhanghelul Gavril i-a spus Fecioarei Maria ca ea va da nastere lui Isus Hristos- este cea mai mare construcţie de cult din Orientul apropiat şi apoi mergem catre Biserica Ortodoxă Grecească „Sf. Gabriel”, din Nazaret unde în altarul mic şi întunecos se aude susurul de la Izvorul Sfintei Marii. Deplasare catre satul Cana, vizitarea bisericii ortodoxe ridicate pe locul casei lui Simion Cananitul unde Iisus a făcut prima minune a transformarii apei în vin. De aici mergem spre Haifa, splendid oraş-port la Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom admira Gradinile Suspendate si Templul cultului Bahai, apoi se viziteaza Manastirea Stella Maris – Pestera Sfantului Ilie de pe Muntele Carmel care in prezent este un asezamant monahal carmelit. Ne continuam drumul pe Coasta Marii Mediterane spre Aeroportul internaţional Ben Gurion, pentru formalitatile de imbarcare care incep cu 3 ore inainte. Vom mai opri pe traseu in Cesarea pentru a vedea apeductul roman, apoi in Jaffa pentru o vedere panoramica asupra Tel Aviviului.

NOTA!!!  Programul se poate reordona, insa se vor respecta integral obiectivele din program!

 

PRETUL FINAL INCLUDE:

►transport avion Budapesta – Tel Aviv – si retur

►autocar de lux in Israel cu aer conditionat

►taxa de aeroport/securitate, taxe de bagaje, taxa frontiera Iordania si Israel

►transfer aeroport –hotel- aeroport

►7 nopti cazări hoteluri – 2 nopti in Tiberias 3/4*+ 3 nopti Betlehem 3/4*/ 2 nopti Amman 3/4*

►demipensiune (mic dejun + cină)

►intrări la obiectivele mentionate cu exceptia optionalelor

►transferuri şi excursii conform program

► Ghid atestat de Ministerul Turismului, vorbitor de limba romana, specializat in actiuni turistice si pelerinaje

►transferul la/ de la aeroport Budapesta

►asistenţă turistică atat in aeroport cat si pe tot parcursul circuitului;

 

PRETUL NU INCLUDE:

►bacşişurile pentru ghid si sofer in Israel (se colecteaza la plecarea din Budapesta 35euro/pers)

►băuturile la cină;

►asigurarea storno si medicala;

►suplimentul single

►excursiile optionale.

 

MENTIUNE:

Pasaport emis pe 5 sau 10 ani si valabil 6 luni de la iesirea din Romania. Nu este acceptat cel temporar.

 

 Bonus: Excursie la HOZEVA, SF. SAVA SI THEODOSIE!

 

Conditii inscriere si participare PROGRAM ISRAEL 2017:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana / sejur

Se considera turist inscris orice persoana care plateste un avans de 30 % din contravaloarea pachetului  turistic. Diferenta urmeaza a fi achitata cel mai tarziu cu 30 zile inainte de data inceperii calatoriei. In cazul anularii excursiei de catre turistul inscris, penalizarile sunt:

  1. a) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face intre 45-30 de zile calendaristice înainte de data plecării; b) 80% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 30-25 de zile înainte de data plecării;  c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 25 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program ;

Se va achita tariful stipulat  in conditiile si la termenele stabilite in contractul cu clientul. La fiecare inscriere, beneficiarul trebuie sa se asigure ca programul sau pretul pachetului turistic nu a suferit modificari. Turistii au obligatia de a achita taxele suplimentare anuntate inainte de inceperea programului turistic, in cazul in care acestea vor aparea ca urmare a majorarii taxelor de aeroport, a modificarii orarului de zbor, a taxelor de combustibil anuntate de compania aeriana transportatoare, a diferentei de schimb valutar.

Agentia isi rezerva dreptul de a reordona programul excursiei, cu respectarea in totalitate a serviciilor, in anumite situatii speciale, determinate de factori independenti de vointa noastra. Programul turistic se desfasoara in baza contractelor externe incheiate.

Compania aviatica fara a cere acordul agentiei de turism care deruleaza programul turistic, are dreptul de a modifica orele de zbor! Prin urmare, agentia Robinson Crusoe, nu este raspunzatoare pentru decolarea/aterizarea avioanelor la o alta ora decat cea inscrisa in programul excursiei. Pentru aceste intarzieri, compania aeriana este obligata sa asiste turistii conform regulamentului parlamentului european nr. 261/04. Orice problema privind operarea zborului si actiunile adiacente acestuia  intra sub competenta transportatorului, biletul de avion reprezentand contractul intre pasager si compania aviatica.

In cazul deteriorarii sau pierderii bagajelor in timpul dinaintea zborului, zborului efectiv si dupa incheierea acestuia, compania aviatica este singura raspunzatoare si raspunde in fata pasagerilor conform regulamentarilor  EU 2027/97 si amendamentului 889/02.

Distributia camerelor la hotel se face in momentul cazarii de receptioner. Orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei locale. Categoría hotelurilor si a transportului este atribuita de Autoritatea Nationala de turism din Israel si Iordania conform standardelor proprii. Hotelurile din program se nominalizeaza cu 1 saptamana inainte de plecare.

Agentia organizatoare (Tour Operatorul) poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistul cu cel putin 14 zile inainte de data plecarii, oferind alta varianta de excursie la un alt pret sau rambursarea costului excursiei achitate de turistul inscris.

Viza Israeliana se obtine la intrarea in Israel. Valabilitatea pasaportului: min 6 luni de la data iesirii in tara! Stampila israeliana se pune pe un alt document decat pasaportul, pe care este inscrisa perioada cu valabilitatea de sedere in tara. Autoritatile Israeliene de Frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care din punctul lor de vedere nu prezinta suficienta incredere, chiar daca acesta a obtinut acordul pentru obtinenerea vizei turistice.

Turistul pe propria lui raspundere isi asuma riscul de refuz la intrarea in Israel si de aceea este obligat sa informeze in prealabil agentia de turism asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care a avut-o sau o are cu Statul Israel.

 

VA MULTUMIM PENTRU CA NE DEVENITI PARTENERI!